Nahrávám...
CZ EN    

Účinky kamenů, horoskop, použití kamenů


Astrologie a kameny podle zvěrokruhu

Lidé jsou dnes jinými lidmi, než bývali kdysi, jsou svobodnější, a mají jiné potřeby. Z tohoto důvodu považujeme vybírat drahé kameny podle znamení za poněkud překonané. Spíše to považujeme za komerční hříčku (nebo možná jen nedobře zpracované téma)

Častokráte říkáme našim zákazníkům, ať si vyberou to, co momentálně potřebují (= co se jim líbí) a na horoskop neberou ohledy. Někdy se jim dokonce viditelně uleví, protože „předepsané kameny je ničím neoslovily“

V průběhu historie se začaly drahé kameny přiřazovat k různým obdobím roku. Později byly drahé kameny přiřazovány k určitým měsícům a datům narození.

Používání kamenů podle data narození převažovalo v Evropě v 18 století.

Existuje mnoho variant přiřazování jednotlivých drahých kamenů k měsícům v roce, viz podrobný horoskop ve formě pdf, ale jednotlivé prameny se od sebe velmi liší.

 

Zde je například seznam formálně vydaný klenotnickou organizací USA, ze seznamu je evidentní, že obsahuje pouze dražší drahokamy. (zde panuje ve světě nejvíce shoda)

 

Leden – granát

Únor – ametyst

Březen – akvamarín, heliotrop (bloodstone)

Duben – diamant

Květen – smaragd

Červen – perleť, moonstone,alexandrit

Červenec – rubín

Srpen – peridot

Září – safír

Říjen – opál, růžový turmalín

Listopad – topaz, citrín

Prosinec – tyrkys, zirkon

 

Starší řecké a židovské horoskopy obsahují i běžnější drahokamy, které byly za starověku populární při výrobě gem (řezeb). Jako jsou onyxy, acháty a podobně. Často byly pod názvem jednoho kamene používány různé minerály, protože je lidé od sebe nerozeznali. Příkladem jsou třeba červené granáty, spinely, rubíny a červené turmalíny rubelity.

 

Když si vybíráte drahý kámen podle svého data narození, musíte vzít v potaz ještě mnoho dalších věcí. Kromě data narození, je také důležitá hodina (ascendent), ke které se také pojí různé kameny. Pokud chcete kámen dle horoskopu, je ideální se obrátit na zkušeného astrologa, který s kameny pracuje (což nedělá každý!)

 

Proto má intuitivní výběr stále větší význam. Kdybychom si vybírali kámen pouze podle data narození, měli bychom celý život jen jeden kámen. Během života, ale procházíme mnoha duševními, duchovními a fyzickými změnami, je tedy nelogické, abychom potřebovali stále stejný kámen. Proto je důležité věnovat při výběru kamene pozornost svému vnitřnímu rozpoložení. A to je i důvod, proč je někdy velmi těžké vybírat kámen pro někoho jiného. Spousta lidí však tuto schopnost má, a bez přemýšlení sáhne po kameni, a řekne, ten dám „mamince“ pokud se ale lidé do přemýšlení nutí, , váhají, a zkrátka nevědí, je nejlepší vybírat prostě s myšlenkou „pro radost“

 

Pro ty, kteří i přes to trvají na výběru drahého kamene dle svého astrologického znamení, uvádíme následující seznam kamenů přiřazených k jednotlivým znamením:

 

Kozoroh – jantar, ametyst, karneol, ohnivý achát, granát, turmalín, labradorit, peridot, rubín, safír

Vodnář - akvamarín, chrysopras, labradorit, lápis, opál

Ryby – ametyst, akvamarín, chrysopras, fluorit, labradorit, turmalín,

opál, měsíční kámen

Beran – ametyst, karneol, ohnivý achát, granát, turmalín, topaz

Býk – akvamarín, smaragd, kunzit, lápis, růženín, safír

Blíženci – achát, chrysokol, chrysopras, safír, topaz

Rak – chrysopras, smaragd, turmalín, měsíční kamen, opál, rodochrozit

Lev – jantar, karneol, citrín, ohnivý achát, granát, turmalín, rubín, topaz

Panna – amazonit, jantar, karneol, chryzokol,citrín, safír

Váhy – akvamarín, smaragd, kunzit, měsíční kámen, opál, peridot, turmalín, safír

Štír – akvamarín, smaragd, granát, turmalín, topaz, rubín, měsíční kámen, obsidián

Sřelec – ametyst, azurit, labradorit, lapis lazuli, turmalín, rubín, sodalit, topaz

(Šperkové-kameny.cz, 2011)